top of page

Bent u wedergeboren?

Wedergeboren/opnieuw geboren zijn is iets dat de wereld verkeerd heeft begrepen. Verblind door de duivel, hebben vele predikers op on-Bijbelse manieren de mensen verteld dat ze wedergeboren moeten worden, zoals:

  • Accepteer Jezus Christus waar u bent.

  • Maak een ​​keuze voor Jezus Christus.

  • Buig uw hoofd en hef uw handen op als u Jezus wilt aannemen

  • Lid worden van de kerk.

  • De kerkdeuren openen om u een thuis/familie te geven.

  • Op een rouwbank zitten en verschillende werken van genade ontvangen, enz.

Iedereen die eerlijk en oprecht van hart is, zou een Bijbelse redding willen hebben. Ze zullen iets willen dat door de Heilige Schriften kan worden bevestigd. Geliefde lezer, op welke manier u ook beweert de wedergeboorte te hebben, als u het niet in de Bijbel kunt vinden, dan bent u bedrogen door de duivel. Jezus Christus is de Almachtige God, omdat Thomas in Johannes 20:28 tegen Jezus zei: "Mijn Heer en Mijn God"! Jezus zei in Johannes 7:38: "Hij die in mij gelooft zoals de Schrift heeft gezegd". We moeten geloven wat de Schrift had gezegd over de wedergeboorte. Jezus Christus zei in Johannes 3:3 tot Nicodemus: "Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U: Tenzij een mens wederom geboren wordt, kan hij het koninkrijk van God niet zien".


Jezus zei NIET tegen Nicodemus dat hij zijn hoofd moest buigen en zijn handen moest opheffen, een beslissing moest nemen, een keuze voor Christus moest maken, lid moest worden van de kerk, enz. Jezus zei geen van deze on-Bijbelse, door mensen gemaakte, goddeloze uitspraken! Jezus verklaarde in Johannes 3:5: "Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U, tenzij iemand geboren wordt uit water en Geest, kan hij het koninkrijk van God niet binnengaan".


Jezus zei dat we het Water en de Geest moeten hebben. Vele voorgangers/predikers zullen u vertellen dat de doop een uitwendig teken/daad van innerlijke genade is. Dit is een leugen! De Bijbel zei dat niet! U zult de Bijbel moeten geloven en niet de voorganger/predikant. U moet uit Water en Geest geboren worden, zoals Jezus heeft gezegd.


De schepping heeft totaal geen aandacht besteed aan de woorden van Jezus Christus in Mattheüs 28:19 en om deze reden hebben velen gelogen over de waterdoop. Jezus zei in Mattheüs 28:19: "Ga daarom heen en leer alle volken hen te dopen in de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest". De blinde voorganger/prediker, die niet geroepen of gezonden was door God, begreep de Heilige Schrift niet, Mattheüs 28:19. Jezus zei NIET doop hen in deze afzonderlijke NAMEN! Hij zei doe het in DE NAAM, wat enkelvoud is. Voordat u gedoopt kunt worden in DE NAAM van de VADER, DE ZOON en DE HEILIGE GEEST, moet u de NAAM van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest kennen. Als u eenmaal de ene NAAM kent, dan kun u die (DE NAAM) gebruiken voor de doop. Vader, Zoon en Heilige Geest zijn titels. Jezus zei niet om gedoopt te worden in die titels; Hij zei om het in DE NAAM te doen! GEEN NAMEN, MAAR DE NAAM! DE NAAM! Wanneer een man trouwt, is hij een echtgenoot, maar voor de moeder van deze man is hij een zoon. Toen de vrouw van deze man het eerste kind baarde, werd hij vader. De naam van deze man is niet echtgenoot, zoon en vader! De naam van deze man is bijv. Janssen! Daarom is meneer Janssen een zoon, echtgenoot en vader! Drie titels voor die ene meneer Janssen, BEGRIJPT U?


De Bijbel zegt in Kolossenzen 3:17: "En wat u ook doet in woord of daad, doe alles in de Naam van de Here Jezus". Er is geen enkel verslag in de Bijbel waar een voorganger/predikant een persoon in het water nam en sprak: "DAAROM DOOPT IK U IN DE NAAM VAN DE VADER, DE ZOON EN DE HEILIGE GEEST"! Jezus Christus is Vader, was Zoon en Heilige Geest. Hij is de Vader van de schepping, volgens Kolossenzen 1:14-17. Hij was de Zoon van de verlossing, volgens 1 Petrus 3:18 en Efeziërs 1:7.

Hij is Heilige Geest in de Kerk, volgens Johannes 14:26 en Handelingen 2: 1-4. DE NAAM VAN DE VADER, ZOON EN HEILIGE GEEST IS JEZUS CHRISTUS. Mattheüs 28:19 werd vervuld in Handelingen 2:38. Jezus zei: doe het in de Naam, en op Pinksterdag in Jeruzalem gebruikte Petrus de Naam en zei tegen de mensen: "Bekeert u en laat u dopen, een ieder van u, in de Naam van Jezus Christus voor de vergeving van zonden, en gij zult de gave van de Heilige Geest ontvangen".


Een ander iets wat de duivel de blinde, verwrongen voorgangers/predikanten heeft aangedaan, is dat zij u zullen vertellen dat zij liever Jezus gehoorzamen dan Petrus. Zij kennen de Bijbel niet en moeten zelf onderwezen worden, Hebreeën 5:12. Jezus vertelde de apostelen: "Hij die u hoort, hoort mij, hij die u veracht, veracht mij", Lukas 10:16. U kunt Jezus niet gehoorzamen zonder de apostelen te gehoorzamen, omdat ze al hun informatie van God Zelf hebben ontvangen, toen Jezus hier in het vlees was, Hebreeën 2:3, 1 Timoteüs 3:16. Elke keer dat u zich door een voorganger/predikant laat dopen met de woorden: Vader, Zoon en Heilige Geest, vertelde hij een leugen. Hij zei dat hij het in de NAAM ging doen, maar sprak de NAAM niet uit, zodat de doop ongeldig werd.


Velen beweren dat ze gered zijn door gewoon in hun hart te geloven en met hun mond te belijden; geen water, geen geest. Dit is een leugengeest. Gods predikers gebruiken de naam van Jezus Christus tijdens de doop. "Toen zei Petrus tot hen: Bekeert u en laat een ieder van u dopen in de Naam van Jezus Christus tot vergeving van zonden, en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen", Handelingen 2:38. Jezus verklaarde in Marcus 16:16: "Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden; maar wie niet gelooft, zal verdoemd worden". Nadat u beleden hebt dat u in Jezus Christus gelooft, moet u gedoopt worden in Zijn Naam. Telkens wanneer u zegt dat u een christen of een kind van God bent, of een aanbidder van Jezus Christus, maar zijn Naam verwerpt wanneer het tijd wordt om u te bekeren en gedoopt te worden, dan bent u een huichelaar en een leugenaar! Iedereen die belijdt dat hij van Jezus houdt en vervolgens de Naam van Jezus Christus voor de Doop verwerpt, is een hypocriet en een leugenaar. Jezus zei: "Als u van mij houdt, zult u mijn geboden onderhouden", Johannes 14:15. Paulus, een dienaar van God en een apostel van Jezus Christus, zei: "Ze beweren dat ze God kennen, maar in werken verloochenen ze Hem, omdat ze verfoeilijk en ongehoorzaam zijn en elk goed werk verwerpelijk zijn", Titus 1:16.


Zoals eerder verteld is, gebruiken al Gods dienstknechten de Naam van Jezus Christus bij het Dopen. Petrus gebruikte het in Handelingen 2:38. Filippus gebruikte het in Handelingen 8:16, "Want tot nu toe was Hij op geen van hen gevallen; alleen zij werden gedoopt in de Naam van de Here Jezus". Petrus gebruikte het opnieuw toen hij predikte tot de heidenen in Caesarea. Hij wist dat nadat ze de Heilige Geest hadden ontvangen, ze water niet konden verbieden, "En hij gebood hen te dopen in de Naam des Heren", Handelingen 10:47-48. De naam van de Heer is Jezus, Handelingen 9:5.


Paulus predikte het tot de discipelen van Johannes in Handelingen 19:1-7: "En het geschiedde, terwijl Apollos in Korinthe was, dat Paulus, nadat hij door de hogere kusten was getrokken, naar Efeze kwam; en hij vond enkele discipelen en zei tot hen: de Heilige Geest sinds u geloofd hebt? En zij zeiden tot hem: "Wij hebben niet zo veel gehoord of er een Heilige Geest is. En Hij zei tot hen: Waartoe bent u dan gedoopt? En zij zeiden tot de doop van Johannes. Toen zei Paulus Johannes doopte waarlijk met de doop van berouw, zeggende tot het volk, dat zij zouden geloven in hem die na hem zou komen, dat is in Christus Jezus. Toen zij dit hoorden, werden zij gedoopt in de naam van de Heer Jezus. En toen Paulus hun de handen had opgelegd, kwam de Heilige Geest op hen; en zij spraken in tongen en profeteerden. En al de mannen waren met ongeveer twaalf".


Geliefde lezer, er is maar één doop. Efeziërs 4:5, "Eén Heer, één geloof, één doop". Er is één manier om uw zonden weg te wassen! De Bijbel zegt in Handelingen 22:16: "En waarom wacht u nu! Sta op en laat u dopen en uw zonden wegwassen, terwijl u de Naam des Heren aanroept". De Heer is Jezus Christus, Handelingen 9:5, Filippenzen 2:11. Er is maar één manier om wederom geboren te worden en dat is door u te bekeren en gedoopt te worden in de Naam van Jezus Christus, en u moet de Heilige Geest ontvangen en spreken in tongen. Als u nooit in tongen sprak, heeft u nooit de Heilige Geest ontvangen! Toen de Heilige Geest viel, spraken ze in tongen, Marcus 16:17, Handelingen 2: 1-4, Handelingen 10: 46-48, Handelingen 19:6.


De apostel Paulus zei in 1 Korintiërs 14:39: "en belemmert het spreken in tongen niet". Onthoud dat Jezus Water en Geest zei. Als u zich nooit hebt bekeerd en nooit bent gedoopt in de Naam van Jezus Christus, bent u nooit van uw zonden verlost! Petrus verklaarde in 1 Petrus 3:21: "Als tegenbeeld daarvan redt u thans de doop". U kunt niet worden gered zonder water. Jezus vergoot bloed om onze zonden weg te wassen. "Zonder het vergieten van bloed is er geen vergeving van zonden", Hebreeën 9:22. We moeten het Bloed van Jezus Christus krijgen, door in water gedoopt te worden in de naam van Jezus Christus. Toen Jezus in de zijkant werd doorboord, zei de bijbel: "Onmiddellijk kwam daar bloed en water uit". Johannes 19:34. Om het bloed van Jezus te krijgen, moet u ook het water krijgen, door de doop voor de vergeving van zonden, wat de verwijdering van zonden is. Handelingen 2:38. Geliefde lezer, WAT U NU MOET DOEN, IS UZELF ONDERZOEKEN EN ZIEN OF U ECHT WEDERGEBOREN BENT!

  • NIET BESPRENKELD VOOR DE DOOP!

  • GEEN WATER OVER U GIETEN!

  • GEEN LID VAN DE KERK!

  • GEEN ZONDAARS GEBED OPZEGGEN!

  • NIET UW HOOFD BUIGEN EN UW HANDEN OPHEFFEN OM JEZUS CHRISTUS TE ACCEPTEREN WAAR U BENT!

Geen van deze valse profeten manieren is de wedergeboorte. Deze manieren zijn door de duivel opgezet om mannen en vrouwen te misleiden, om hun ziel naar de hel te slepen. Zefanja 3:4, Jesaja 9:16. U moet zich bekeren en ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus voor de vergeving van zonden en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen. Marcus 16:16, Matteüs 28:19, Johannes 3:3-5, 7, Handelingen 2:38.


Onthoud dat u nooit bent gedoopt tenzij u bent gedoopt in de Naam van Jezus Christus. Kolossenzen 3:17, Handelingen 2:38. U hebt nooit de Heilige Geest gehad, tenzij u in tongen sprak! Handelingen 2:1 - 4, 1 Korintiërs 14:39. Jezus zei: "Water en Geest!", Johannes 3:5. Als u het niet zoals dit hebt ontvangen:

  • BENT U NOOIT GERED!

  • BENT U GEEN CHRISTEN

  • AANBIDT U GOD NIET!

  • BENT U NOG STEEDS EEN GODDELOZE!

  • UW EINDE ZAL HEL, VUUR EN VEROORDELING ZIJN!

"Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, MAAR WIE NIET GELOOFT, ZAL VEROORDEELD WORDEN" Marcus 16:16


Overweeg dit, de Heer geeft u inzicht in alle dingen.


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Anker 1
bottom of page